Doorwaken

Ik hou het kort vanavond. De eerste week Rabobank zit er op. Veel ga ik er (nog) niet over zeggen. Behalve dat ik tegenwoordig om 7.00 am de deur uit moet, en dat ik zoals altijd bij een nieuwe opdracht, mijn kop er even goed bij moet kunnen houden.
Dus voorlopig schrijf ik geen stukjes meer op zondagnacht. Wel op een andere (waarschijnlijk op een donder- vrij- op zaterdag), maar dat merken jullie binnenkort vanzelf.

Voor nu is het vooral zaak om mijn kortstondige weekendritme van nachtbraken en uitslapen weer drastisch om te gooien, en vannacht zo vroeg mogelijk te bedde te gaan.
Een vrij kansloze zaak uiteraard. Tenminste, dat vroeg in bed stappen gaat nog wel lukken, maar om vervolgens daadwerkelijk de slaap te vatten wordt een probleem. Zeker zonder drank.

Toch vind ik dat niet eens zo’n ramp. Het gaat me namelijk niet zozeer om de slaap. Het gaat me om de rust.
Ergens is het best lekker om een doorwaakt nachtje te beleven onder het dekbed. Vooral als je niet gaat piekeren, maar juist over mooie dingen gaat fantaseren. Dromen terwijl je wakker bent, met niets dan donkerte en stilte om je heen, ik kan het iedereen aanraden.

Het allergrootste voordeel bovendien, van een doorwaakte nacht, is dat je die avond daarop zo ontzettend naar de kloten bent, dat je op slag weer in het werkritme zit.
Voila, problem solved.

Tot snel!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s